Çözümler
TRANSAFE
OTONOM KONVOY
OEM İSDS
TRANSAFE

TRANSAFE İLERİ SÜRÜCÜ DESTEK SİSTEMİ

TRANSAFE sürücüyü öndeki taşıtlara çarpma, takip mesafesi ihlal ve yoldan/şeritten kontrolsüz çıkma durumlarına karşı önceden uyararak trafik kazalarını %35 oranında azaltır ve oluşan kazaların da ciddiyet seviyesini azaltarak önemli miktarda can ve mal kaybını engeller.

TRANSAFE orta/ağır sınıf ticari araçlara yönelik patentli ve innovatif bir trafik güvenliği ve sürücü destek sistemidir. Sistem her tip/model otobüs, midibüs, TIR, kamyon ve hafif kamyona model ve marka bağımlılığı olmadan kolaylıkla ve kısa zamanda monte  edilmektedir.

TRANSAFE temel olarak öndeki taşıtlara çarpma, takip mesafesi ihlal ve yoldan kontrolsüz çıkma uyarısı işlevlerini yürütmektedir. Sistem öndeki hedef taşıtların pozisyonlarını ve hızlarını gerçek zamanlı olarak tespit etmektedir. Ayrıca çözümün monte edildiği taşıtın yanal hareketi de ölçülmektedir.  Sonrasında bu bilgiler yine gerçek zamanlı ve online olarak işlenerek, aracın karşılaştığı çarpışma ve yoldan/şeritten kontrolsüz çıkma riskleri hesaplanmaktadır. Artan trafik kazası riski oranında sürücü önce ışıklı sonra sesli olarak ikaz paneli aracılığıyla uyarılmaktadır. 

TRANSAFE sistemi yüksek kaza riski durumlarını özel alarmlar olarak kaydetmektedir. Söz konusu alarmlar entegre IoT kablosuz haberleşme modülü üzerinden merkezi sunuculara raporlanmaktadır. Bütün bu verileri akıllı şekilde işleyen TRANSAFE risk yönetimi ve raporlama yazılımı detaylı istatistiksel bilgileri oluşturarak taşımacılık faaliyetine yönelik planlama, kontrol ve performans yönetimi  işlevlerini desteklemektedir. 

TRANSAFE Çözümü:

• Kullanılan sensör modülü en son teknoloji ürünü otomotiv radarı olup dünyadaki büyük orta/ağır sınıf araç üreticilerinin tercih ettiği teknoloji ve pazar lideri bir ekipman sağlayıcıdan temin edilmiştir

• Çözümde AB ve endüstri standartlarına tam uygunlukta teknolojiler kullanmaktadır. Otomotiv E-mark sertifikalarına haiz olup, ISO 15623 önden çarpışma uyarısı standardına uyumludur. Herhangi bir insan sağlığı riski taşımamaktadır

• Uygulanan radyo teknolojisinin özelliği nedeniyle diğer araçlarda bulunan TRANSAFE  veya benzeri cihazlarla sinyal karışması riski kesinlikle bulunmamaktadır.

• TRANSAFE çözümü komplike elektronik entegrasyon gerektirmemektedir.

• Sistemin 120 metre hedef tespit menzili bulunmaktadır.

• Karayolundaki hareketli/hareketsiz cisimlerin veya yol sınırlarının tespitinde kamera bazlı optik sistemlerde görülen kısa tespit mesafesi, karşıdan gelen yatay güneş, gece karanlığı, sis, aşırı yağış gibi olumsuz çevresel/sistemik faktörlerden etkilenmemektedir.

• TRANSAFE çözümü yurtdışındaki muadillerinin ve fabrika çıkışı opsiyonel güvenlik paketlerindeki çözümlerin fiyatlarına kıyasla çok daha uygun koşullarda pazara sunulmaktadır.

 


Copyright 2013-2019 Progin Technologies
web tasarım: studyocrea